OBJAVLJUJEMO MREŽU SKUPLJANJA OTPADA ZA 2012.GODINU

22.02.2012.

Udruga CROCPA u suradnji sa tvrtkom CIAK objavljuje novu mrežu skupljanja ambalažnog otpada sredstava za zaštitu bilja za 2012.godinu.

Zbog ogromnog odaziva poljoprivrednika u ljetnim akcijama u 2011.godini, u 2012.god. uvodimo novost – akcije skupljanja će se provoditi tijekom čitave godine!

Akcije su namijenjene poljoprivrednim gospodarstvima koja trebaju imaju prateći list kao dokaz da su otpad zbrinuli na Zakonom propisani način. Prateći list je propisani obrazac kojeg popunjava posjednik otpada, a ovjerava ga ovlašteni sakupljač (u našem slučaju to je tvrtka CIAK d.o.o.) prilikom preuzimanja otpada. Poljoprivrednici će dakle moći u određeni dan i sat doći na definirani lokalitet i za vraćenu ambalažu dobiti ovjereni prateći list od tvrtke CIAK.

Kako čitavi model financiraju članovi CROCPA EKO MODEL-a, skuplja se isključivo prazna ambalaža sljedećih tvrtki: Am Agro, AgroChem Maks, Agroteks, Bayer CropScience, Basf, Chromos, Dow AgroSciences, Florel, Pinus Agro, Syngenta Agro, Genera.

Posjednici otpada ne snose nikakve troškove prilikom vraćanja prazne ambalaže. Međutim, ako koristite zaštitna sredstva drugih proizvođača/uvoznika, trebate im se obratiti kako bi vam osigurali povrat ambalaže. Na lokacijama se dakle neće prihvaćati ambalaža nečlanova Udruge i projekta.

Prilikom predaje otpadne ambalaže na navedenim lokacijama potrebno je da poljoprivredni proizvođač ima sa sobom pravilno popunjen Prateći list za opasni otpad (Obrazac PL-Oo). Obrasci Pratećeg lista za opasni otpad (Obrazac PL-Oo) mogu se kupiti u Narodnim novinama.

Ispod teksta se nalaze upute poljoprivrednicima za popunjavanje pratećeg lista, kao i primjer pravilno ispunjenog pratećeg lista.

Pozivamo vas da se priključite ovim akcijama i time učinite dobro djelo za zdravlje ljudi i očuvanje okoliša! Isto tako, možete mirno obavljati svoju poljoprivrednu djelatnost jer u slučaju dolaska inspekcije radi provjere na koji način postupate s praznom ambalažom, posjedujete prateći list!!!

Mreza skupljanja za 2012.godinu

Upute za popunjavanje pratećeg lista

Primjer pravilno ispunjenog pratećeg lista

Tekst napisao/la: Irena Brajević, CROCPA

Novost preuzeta sa CROCPA.HR

Novi proizvodi

Kontakt

Sjedište tvrtke
Jelengradska 12
31208 Petrijevci
Tel: 031 398 027
Fax: 031 398-028
Email: agrimatco.croatia@agrimatco-eu.com
OIB: 24373689835
VAT No.: HR24373689835

Ured u Zagrebu:
Antuna Gottlieba 3
10090 Zagreb
Tel: 01 3461 954
Fax: 01 3453 106